dimarts, 20 de maig del 2014

Al bon temps, Sea- Saws!

Bon dia TICer's,

Ara que ens acompanya el bon temps i falta poc més d'un més per començar les vacances d'estiu, que millor que poder dissenyar un lloc idíl·lic perquè l'espera no es faci tant llarga. A través del programa en línia Sea- Saws de la Galeria Nacional d'Art de Washington, en podreu fer. Es poden fer tot tipus de composicions visuals, ja sigui un dibuix o una obra abstracta, a partir de material que podem trobar a la costa: plàstics (per desgràcia el mar en va ple), branques, petxines, vidres, fustes, restes de vaixells, entre d'altres. És una manera genial de treballar el reciclatge dels materials virtualment, però el més divertit és el fet de poder donar-li moviment.

Hem de dir que té un inconvenient, no es pot guardar la imatge en moviment. Però per si no ho sabíeu, som una mica tossuts i no estàvem disposats a que la feina i creativitat dels nostres infants quedés relegada a una imatge fixa. Així que després d'investigar i buscar per la xarxa... hem trobat la manera!
Un cop hagueu acabat la composició en moviment, cliqueu a reproduir i grabeu amb algun programa dels que grava l'àrea de la pantalla que voleu (per exemple amb aTube Catcher que us vam comentar fa uns dies). Després podeu retallar la gravació amb el programa d'edició de vídeo que tingueu a l'ordinador i finalment, el convertiu a format gift (imatges en moviment) a partir del nostre nou descobriment, el Online-Convert.
És feina, si. Però estem segurs que l'alegria i satisfacció que mostrarà l'infant s'ho val, a més és una bona manera d'iniciar-los en l'edició d'imatges i vídeos. Com deia la meva àvia "No hay mal que por bién no venga".
Us deixem dos exemples, la icona del bloc (com no!) i un en moviment fet a partir de tot el procés d'edició.




  
Abans de despedir-nos, comentar-vos també que aquest programa forma part d'un projecte de la galeria anomenat NGAkids Art Zone amb col·laboració amb altres autors i el qual està compost per diferents programes infantils relacionats amb el món de l'art. A més, si vius a Amèrica (i això ens agradaria molt perquè voldria dir que el nostre bloc ha creuat l'oceà) pots aconseguir un CD amb totes les aplicacions, només t'has d'enregistrar a la pàgina web de la National Gallery of Art   i sol·licitar-lo.

No oblideu fer un cop d'ull a l'anàlisi complet de l'aplicació!

Enjoy recycling TICer!




2 comentaris:

  1. Està genial per treballar el tema d'imatge i vídeos! Gràcies

    ResponElimina
  2. De res! Si realment voleu iniciar-vos en l'edició descarregueu-vos els programes que he comentat i veureu que divertit que és ;)

    ResponElimina