dissabte, 10 de maig del 2014

És temps de... eFlors!

Bon dia TICer's!

Primer de tot, no patiu que SI és cap de setmana. No hem pogut esperar a dilluns per recomanar-vos la nova aplicació per dispositius mòbils que hem descobert a través de la notícia del diari digital Gironainfo.cat, i que facilitarà la nostra visita a un dels esdeveniments més importants, si no el més, de la ciutat de Girona.
L'esdeveniment és Girona Temps de Flors i si no hi heu estat mai, us recomanem que vingueu a fer-hi una visita ja que avui comença la 55a edició. Són nou dies en els quals el barri vell de Girona queda submergit en un mar de flors, on tothom, navega de flor en flor atret per la seva bellesa.
Aquí és on l'aplicació  que us recomanàvem al principi de l'entrada agafa rellevància, ja que si voleu navegar per Girona Temps de Flors sense perdre el rumb, la necessitareu.
És una aplicació de realitat augmentada anomenada Layar, que juntament amb el servei eFlors, us ajudaran a orientar-vos per tota Girona, localitzant cada un dels patis o racons que formen part de l'exposició i... sense perdre-us! A més a més, als més curiosos us permet tenir informació a temps real sobre aquell punt floral  només escanejant-lo amb la càmera del mòbil (o tauleta).
Mireu-vos els enllaços de l'esdeveniment i del servei eFlors que així segur que us animeu a venir. Val molt la pena, no us defraudarà!

http://www.gironatempsdeflors.net/docs/revista_tempsdeflors_2014.pdfhttp://bcds.udg.edu/eflors/
  


TICer's, download Layar and... VISIT GIRONA TEMPS DE FLORS!

divendres, 9 de maig del 2014

L’ART DEL GRAFFITI: UN NOU CONCEPTE SOBRE ART

Hey TICer's!

Ahir varem penjar un anàlisi d’un programa per treballar els Graffitis, així doncs, per acabar de profunditzar una mica més sobre el món de l’Street Art creiem que no hi ha millor manera que mitjançant un vídeo i una pàgina web.

Con visado de calle, és un documental sobre l’utilització del Graffiti vist des de l’òptica de diferents persones, com per exemple el cas d’en Suso 33, un dels grans precursors del Graffiti al nostre país.

Així mateix, us emplacem a visitar aquesta pàgina web per tal de poder profunditzar sobre la història del Graffiti, així com les seves influències i tècniques, entre d’altres.

D’aquesta manera el que volem aconseguir és que els nostres alumnes entenguin aquest art com a quelcom més que un simple dibuix que es pinta en una paret, o qualsevol objecte que es realitza amb un esprai.

See you soon !

dijous, 8 de maig del 2014

STREET ART

Hola TICer's!

Una bona manera de treballar les TIC a plàstica i que als nens els hi agradi, és amb el Graffiti.

El Graffiti està de moda! En els últims anys, és una de les tècniques artístiques amb major presència a Internet, i una de les que provoca major entusiasme i interès en l’alumnat.

Gràcies al Graffiti pots treballar molts conceptes artístics de forma lúdica i motivant per als nens, ja que es tracta d’una tècnica amb aires de carrer i de caire reivindicatiu.

D’aquesta manera us presentem l’aplicació TATE KIDS, per tal de que podeu practicar aquest art de carrer o urbà utilitzant el format digital.


I com sempre, si voleu accedir a l’anàlisi complert de l’aplicació, només cal que cliqueu aquí !





See you soon !

dimecres, 7 de maig del 2014

Fem un còmic!



Hola TICer's,

Avui us presentem una aplicació multimèdia per poder crear amb els alumnes els seus propis còmics. CreaComics és un programa amb el qual podran triar els personatges que més els agradin, situar-los en diferents escenaris i escriure ells mateixos els diàlegs. 

Amb aquesta eina els alumnes tindran la oportunitat de dissenyar les seves pròpies històries fantàstiques, només cal que deixin volar la imaginació i us posin a escriure i a col·locar tots els personatges que es convertiran en protagonistes del seu còmic.

És entretingut i fàcil d'utilitzar! Si voleu conèixer millor tot el que es pot fer amb aquesta aplicació, podeu consultar un anàlisi més detallat del programa aquí

Us deixem un exemple de còmic perquè veieu una de les moltes possibilitats de creació que ofereix!


 

Try it TICer's!