divendres, 16 de maig del 2014

Diversitat i NEE: programari educatiu d'XTEC



Bon dia TICer’s!

Avui presentem un portal de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya amb programari educatiu per facilitar l'atenció a la diversitat i les necessitats educatives especials. És un portal de la Generalitat de Catalunya que conté informació, materials i eines per a facilitar l'atenció personalitzada a l'alumnat amb NEE.

Entre les propostes que presenta hi ha el DancePad, un perifèric d’ordinador de grans dimensions que es pot utilitzar amb els peus o les mans i permet fer-hi tota mena d’activitats per a l’alumnat amb NEE. També hi ha materials per reforçar l’aprenentatge de la lectura i programes basats amb webcam per utilitzar en activitats educatives.

Per accedir al portal i consultar tots els continguts feu clic aquí.

dijous, 15 de maig del 2014

Realitat augmentada a l'aula



Hola de nou TICer’s,

Avui us suggerim que feu un cop d’ull a un article molt complet de canalTIC.com centrat en la realitat augmentada, una tecnologia que poc a poc es va incorporant a diversos àmbits de la via quotidiana, inclòs l’àmbit educatiu. En aquest article s’expliquen molts detalls de la realitat augmentada i s’aporta informació d’interès sobre el seu ús educatiu.

La realitat augmentada és una visió d’un entorn físic del món real a través d’un dispositiu  perquè es mostri en temps real juntament amb una capa addicional d’elements virtuals. A diferència de la realitat virtual, no es tracta de substituir la realitat física, sinó que se situïn a la vista del món real diversos elements informatius de tipus multimèdia: textos, imatges, models 3D, vídeos, àudios, animacions, etc.

Si voleu saber més coses sobre la realitat augmentada, conèixer quins elements requereix, els tipus de tecnologia que utilitza, les aplicacions que hi ha, com crear i visualitzar models en 3D i també alguns usos en l’àmbit educatiu, com el que us mostrem en el vídeo que hi ha a continuació.

Per consultar l’article complet sobre realitat augmentada publicat a canalTIC.com feu clic aquí.












dimecres, 14 de maig del 2014

La vida és un joc

Bona tarda TICer's,

Us haureu adonat que fa uns dies que a la dreta de la pantalla apareix una pestanya que us demana que realitzeu accions dins el bloc. Doncs contràriament al que la majoria penseu, no és publicitat sinó un joc.
Per què un joc? Quina és la finalitat? Doncs motivar-vos a participar i a formar part del bloc. Es tracta de petits reptes com comentar les entrades, visitar el bloc o compartir-lo en xarxes socials, amb la finalitat d'aconseguir punts amb els quals guanyareu medalles. És una petita recompensa als TICer's més fidels i compromesos amb el nostre bloc. Així que ja sabeu, menys Candy Crush Saga i més TIC TAC Plàstica ;)
El fet de barrejar les tècniques i finalitats del joc amb altres àmbits com un bloc o lloc web, és un nou concepte de treball anomenat Gamificació. Està bastant estès en la nostra societat, sobretot en camps com la publicitat i el marketing. En el context educatiu també comença a agafar gran rellevància ja que aporta un elevat grau de motivació als alumnes, incentivant el seu aprenentatge i afavorint, d'aquesta manera, la seva implicació en les activitats de classe.
Si teniu interès en saber una mica més sobre gamificació, del 22 al 24 de Maig hi ha el congrés mundial de gamificació a Barcelona, on parlaran de les noves tendències dins  d'aquesta disciplina en relació a l'educació, el marketing i la publicitat. Aquest esdeveniment està a un cop de cotxe o a un tiquet d'autobús, així que no teniu excusa. Aquí us deixem l'enllaç del portal perquè hi doneu una ullada.
http://www.gamificationworldcongress.com/
Pels TICer's que teniu una pàgina web o un bloc i us interessa provar aquest nou concepte,  us deixem l'enllaç de la nostra eina per gamificar, Captain Up, totalment personalitzable.


TICer's, the game starts here!

dilluns, 12 de maig del 2014

Treballem amb les corbes

Bona tarda TICer's!!

Avui vull presentar-vos un recurs amb el qual podem reballar les línies corbes. La veritat és que el resultat de les creacions amb Beautiful Curves és genial, divertit i desenfadat. Ús animo a que hi entreu i investigueu amb ell, perquè a mi m'ha captivat.

Aquí us deixo una mostra del que podeu fer amb ell, espero que el gaudiu. Per poder veure l'anàlisi complet feu click aquí.
Beautiful Curves

DIBUIXEM COM PICASSO

Hola Ticer’s !             

S’està acabant el curs escolar, i no hi ha millor manera per acabar les classes d’arts visuals i plàstiques que treballant a través d’uns dels pintors espanyols més reconeguts del segle XX: Pablo Ruiz Picasso, més conegut com a Pablo Picasso.

Mitjançant l’aplicació Picassohead, pots treballar el moviment artístic del cubisme que tanta fama li aportà, i on va trencar definitivament amb la pintura tradicional.


Feu un cop d’ull a l’anàlisi d’aquesta aplicació clicant a l’imatge de l’exemple, i ja veureu com no podeu parar d’utilitzar-la!


Enjoy it TICer’s !