dissabte, 26 d’abril del 2014

Dibuixem amb píxels!



Bones TICer's

Heu provat mai de dibuixar amb píxels? Ara ho podeu provar amb l'aplicació que us presentem avui: Pixie engine. 

Es tracta d'un recurs en línia per fer creacions artístiques basades en píxels. És un programari multimèdia que es pot utilitzar a l'escola per crear obres d'art diferents seguint el patró dels píxels, és a dir, a partir de petits quadrats. Ofereix la possibilitat de pintar i dibuixar amb un únic pinzell o amb dos alhora, creant així originals obres simètriques.

Pixie engine permet treballar amb els alumnes l'expressió artística, les formes geomètriques, el concepte de píxel, la simetria i alhora la utiltzació de les TIC per comunicar idees, pensaments o sentiments. Aquest programa fomenta la creativitat, la imaginació, la inventiva, la originalitat i l'expressió dels alumnes.

Si voleu conèixer millor les característiques i possibilitats d'aquest programa, només cal que consulteu l'anàlisi fent clic aquí. si cliqueu sobre la imatge de sota podreu accedir directament al programa i podreu començar a crear les vostres pròpies obres d'art.


http://pixieengine.com/

-     




divendres, 25 d’abril del 2014

EduBook3D, el llibre digital de l'editorial Vicens Vives


Bones TICer's,


Avui us volem donar a conèixer l'Editorial Vicens Vives Digital, que presenta el seu nou projecte digital: l'EduBook3D. Es tracta d'un llibre digital que permet seguir la tendència de l'uLearning, és a dir, l'aprenentatge des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. És un producte pioner en educació, basat totalment en HTML5 i permet accedir als llibres d'aquesta editorial en format digital. 

http://www.educaciontrespuntocero.com/wp-content/uploads/2014/04/vivensvives_E.jpgD'aquesta manera el professor pot disposar dels continguts, pot fer anotacions o corregir i qualificar les activitats obertes. Per als alumnes també ofereix avantatges perquè permet subratllar, prendre notes, afegir enllaços i realitzar activitats sense necessitat d'internet, de manera que quan tenen connexió a la xarxa poden sincronitzar la informació al núvol i treballar amb les dades introduïdes des de qualsevol dispositiu.





Per obtenir més informació de com funciona podeu consultar el següent vídeo, que també podeu veure a la web de l'editorial.




dijous, 24 d’abril del 2014

Jornada Aumenta.me 2014



Bona tarda TICer's!

Avui us volem informar de la Jornada Aumenta.me 2014, el punt de trobada anual per a l'intercanvi d'idees, experiències, projectes i novetats de realitat augmentada en educació, que enguany se celebrarà el proper 17 de maig a Granada, concretament a la Seu de la Confederació Granadina d'Empresaris. 

Aumenta.me 2014 serà l'aparador de les millors experiències educatives augmentades, amb tallers i una sala d'exposicions on els principals proveïdors de solucions per a l'educació mostraran els seus serveis i productes. Es tracta d'una gran oportunitat per poder dialogar amb els protagonistes de les experiències, presenciar demostracions i entrar en contacte amb els principals artífexs del sector de la realitat augmentada en educació. 

Al llarg de la jornada el públic assistent tindrà la oportunitat de participar en diferents tallers, intercanviar idees i assistir a conferències com les dedicades a les Google Glass en l'àmbit de l'ensenyament o la utilització de la realitat augmentada com a eina educativa als museus, entre d'altres.

La realitat augmentada permet esborrar a línia de separació existent entre el que és real i el que és virtual, creant una realitat enriquida a la qual s'afegeix contingut digital (text, imatge, àudio, vídeo...) al nostre entorn en temps real. Actualment aquesta tecnologia s'aplica a una gran diversitat d'àmbits, entre els quals hi ha l'educació, on pot aportar un gran valor. La pròpia naturalesa d'aquesta tecnologia, que proporciona una major informació sobre el món real i permet representar i entendre millor conceptes complexes, fa que la realitat augmentada sigui una valuosa eina en l'àmbit educatiu.

Podeu consultar el programa de la jornada i obtenir més informació aquí.