dimarts, 22 d’abril del 2014

HO TENS? DONCS FES-HO REALITAT!



Bon dia TICer’s!

Quantes vegades us heu trobat en una situació en la qual trobeu alguna cosa o document que us agradaria digitalitzar per treballar-ho a l’aula però no disposeu del temps per fer-ho?
Teniu allò a les mans i ho voleu fer realitat en aquell moment, ja sigui perquè hi veieu unes possibilitats didàctiques immillorables o perquè necessiteu captar altra vegada l’atenció dels vostres alumnes amb quelcom nou. Com ho podeu fer? No patiu, nosaltres us ajudarem!
La solució es diu Visualitzador, també conegut com Càmera de documents. Es tracta d’una interfície de maquinari (hardware) amb la qual podreu digitalitzar qualsevol document o objecte, quiet o en moviment, que tingueu al vostre abast i càpiga sota l’àrea del lector de la seva càmera, per mostrar-lo, compartir-lo  i/o editar-lo amb els vostres alumnes a temps real.
El visualitzador és adequat tant per Educació Infantil com per Educació Primària, però les possibilitats que ofereix augmenten amb l’edat dels alumnes, ja que a mida que van creixent, van deixant de ser només consumidors d’informació per convertir-se en prosumers (consumidors i productors d’informació alhora).
Fins ara no era molt habitual veure’n en centres educatius, ja que eren pocs els professors i les escoles que els utilitzaven a les seves aules. Actualment, cada cop són més els centres educatius que les utilitzen pel gran ventall de possibilitats didàctiques que ofereix, gràcies en part,  a l’evolució que han patit des del primer prototip desenvolupat l’any  1988 per les empreses Wolfvision i Elmo. 
Cliqueu a la imatge i veureu un petit tutorial que mostra què podeu fer amb ells.
https://www.youtube.com/watch?v=hJt8IddwU-Q

Per utilitzar-lo, l’heu de connectar a un projector, un monitor o una pissarra digital interactiva (PDI), encendre’l i posar el document o objecte desitjat a sota. Seguint les instruccions del model adquirit, tindreu la imatge o el vídeo digitalitzats a punt per utilitzar-los a l’aula.
La qualitat de la imatge digitalitzada dependrà de les especificacions del visualitzador, ja que hi ha tres tipus (portàtil, d’escriptori i de sostre) amb varietat de dissenys i cadascun amb unes prestacions específiques. A l’hora de triar el més adequat cal tenir en compte els components bàsics: l’òptica, la càmera, el sistema d’il·luminació, la placa base i el programari que utilitza. Aquestes prestacions i components determinaran en gran part el preu del visualitzador. Pel que hem observat a la xarxa,  el preu oscil·la entre 200€ el més senzill i 1000€ el més complex. L’elecció és cosa vostra, nosaltres us recomanem valorar les necessitats i triar en conseqüència, perquè un senzill se us pot quedar curt i d’un complex potser només n'utilitzareu una quarta part.
Perquè pugueu valorar aquesta interfície, us deixem un parell d’experiències educatives amb alguns dels  models de visualitzadors que hem trobat a la xarxa. Una d’Educació Infantil i una altra d’Educació primària, ambdues en anglès però comprensibles dins el context en el qual es donen. No patiu i doneu-les-hi un cop d'ull, que segur us sorprendran!!
https://www.youtube.com/watch?v=m7eNIzD94wk
Experiència a Educació Infantil
https://www.youtube.com/watch?v=tETPdge7PAQ
Experiència a Educació Primària

Use real life TICer's!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada