dimecres, 14 de maig del 2014

La vida és un joc

Bona tarda TICer's,

Us haureu adonat que fa uns dies que a la dreta de la pantalla apareix una pestanya que us demana que realitzeu accions dins el bloc. Doncs contràriament al que la majoria penseu, no és publicitat sinó un joc.
Per què un joc? Quina és la finalitat? Doncs motivar-vos a participar i a formar part del bloc. Es tracta de petits reptes com comentar les entrades, visitar el bloc o compartir-lo en xarxes socials, amb la finalitat d'aconseguir punts amb els quals guanyareu medalles. És una petita recompensa als TICer's més fidels i compromesos amb el nostre bloc. Així que ja sabeu, menys Candy Crush Saga i més TIC TAC Plàstica ;)
El fet de barrejar les tècniques i finalitats del joc amb altres àmbits com un bloc o lloc web, és un nou concepte de treball anomenat Gamificació. Està bastant estès en la nostra societat, sobretot en camps com la publicitat i el marketing. En el context educatiu també comença a agafar gran rellevància ja que aporta un elevat grau de motivació als alumnes, incentivant el seu aprenentatge i afavorint, d'aquesta manera, la seva implicació en les activitats de classe.
Si teniu interès en saber una mica més sobre gamificació, del 22 al 24 de Maig hi ha el congrés mundial de gamificació a Barcelona, on parlaran de les noves tendències dins  d'aquesta disciplina en relació a l'educació, el marketing i la publicitat. Aquest esdeveniment està a un cop de cotxe o a un tiquet d'autobús, així que no teniu excusa. Aquí us deixem l'enllaç del portal perquè hi doneu una ullada.
http://www.gamificationworldcongress.com/
Pels TICer's que teniu una pàgina web o un bloc i us interessa provar aquest nou concepte,  us deixem l'enllaç de la nostra eina per gamificar, Captain Up, totalment personalitzable.


TICer's, the game starts here!

2 comentaris:

  1. Ja tinc la meva primera medalla!!! No penso parar de comentar per aconseguir la pròxima :)

    ResponElimina
  2. Així ens agrada TICer, justament és aquesta la finalitat de la gamificació!! Read you soon ;)

    ResponElimina